Најновији текстови


Књиге, књиге, браћо моја...


Цена: 5 дин

КАДА СТИГНЕ РОБА “КОД БРАЋЕ” И КАДА ОДУ СВИ ЈАРАНИ…


Цена: 0 дин

Милош Савчић - понос српске технике, привреде, банкарства,...


Цена: 5 дин

Идејно ширење или „препарирање“


Цена: 5 дин

Удаваче са варјачом


Цена: 5 дин

Најновији додаци у електронском облику
Jesenji broj 2018
(50 RSD)

Letnji broj 2018
(50 RSD)

Prolećni broj 2018
(50 RSD)

Jesenji broj 2017
(50 RSD)

Prolećni broj 2017
(50 RSD)
НЕМАТЕ ДОВОЉНО КРЕДИТА

ПОЛИТИКА

Како је СНС достигао 700.000 чланова


Идејно ширење или „препарирање“


  • Укрупњавање и кадровско јачање партије на власти изван предизборних коалирања са бројним и идејно (заправо често без икаквих идеолошких предзнака) веома различитим странкама, носи занимљиве поруке. Најупадљивије је започето појединачним придобијањем кадрова са „супротне стране“.
  • Остало ништа ново – пут у клијентелизам и партијско запошљавање. На овај или онај начин треба намирити чланство и симпатизерство – узвратним услугама, обећањима, претњама, тражењем доказивања лојалности, држањем у неизвесности...          Накана премијерке Брнабић да „се упише“ у СНС, окулар је за боље ишчитавање многих појава које говоре о политичком, партијском, интересном па и социјалном и клијентелистичком калибрирању ове власти. За шта „пелцери“ потичу одраније, само их ова негује у разрасле биљке са много више преданости, безобзирности и – брже, боље, јаче.
          Укрупњавање и кадровско јачање партије на власти изван предизборних коалирања са бројним и идејно (заправо често без икаквих идеолошких предзнака) веома различитим странкама, носи занимљиве поруке. Најупадљивије је започето појединачним придобијањем кадрова са „супротне стране“.
          С друге стране, лојалност мора да се исказује „репетицијама“ Вучићевих порука, често у маниру „већих католика од папе“, саопштењима безобразнијим од његових ескапада према политичким противницима, суседима и нарочито „боксерским врећама“ у именима неомиљених новинара.
Божидар Андрејић

Цена читања ЦЕЛОГ текста је 5 дин.
УПЛАТИ КРЕДИТ

КОМЕНТАРИ:

За сада нема коментара на овај текст. Будите први у слању свог коментара

Остали текстови из рубрике ПОЛИТИКА:

ПРЕТПЛАТА
|
Израда:
СК Програми


Претражи сајт:
НАСЛОВНА ЛИСТАЊЕ ПРЕТПЛАТА КОНТАКТ ћир / lat