Најновији текстови


Милош С. Милојевић и његов боравак у Лесковцу


Цена: 5 дин

Наше дно има подрум


Цена: 0 дин

Кад се учи најважније је концентрисати се на задати проблем


Цена: 0 дин

Лептир машна на мајици - да или не?


Цена: 0 дин

Књиге, књиге, браћо моја...


Цена: 5 дин

Најновији додаци у електронском облику
Jesenji broj 2018
(50 RSD)

Letnji broj 2018
(50 RSD)

Prolećni broj 2018
(50 RSD)

Jesenji broj 2017
(50 RSD)

Prolećni broj 2017
(50 RSD)
НЕМАТЕ ДОВОЉНО КРЕДИТА

ДРУШТВО

Коме сметају српске победе?


ИСТОРИЈА У ЗАПЕЋКУ


Прослова стогодишњице од победе на Солунском фронту у Србији обележена више него скромно и уступила место неким другим „вредностима“      Прилика да се та неправда учињена сенима оних који су остварили једну од највећих српских победа у историји, али и њиховим потомцима, биће 30. септембра на прослави у Солуну, а „поправни“ је за месец и по дана, 11. новембра. Тог дана Србија и цели свет обележиће сто година од примирја у Првом светском рату. Најављује се, између осталог, и одржавање војне вежбе.
...

      Oве јесени навршава се равно сто година од 11. новембра 1918, Данa примирја у Првом светском рату. Cутрадан, 12. новембра 1918. војвода Живојин Мишић рапортирао је регенту Александру да у Краљевини Србији више нема непријатељских војника.
      Пресуђујући успех на ратном пољу биo је само два месеца раније, 15. септембра, када је пробијен Солунски фронт, када је Српском војском такође командовао Живојин Мишић.
      У четворогодишњем сукобу од јула 1914. до новембра 1918. познатом и под првобитним називом Велики рат, Србија је дала највиталнији део свог становништва, око 1,3 милиона људских живота.
...

     
      Столеће касније, пробој Солунског фронта, пресуђујући догађај за исход овог рата на Балкану, у Републици Србији обележен је више него скромно, а десничарске партије и организације пребацују властима де је управо тог датума, 15. септембра, у Београду одржана улична манифестација хомосексуалаца, такозвана „Парада поноса“, којој су присуствовали председница Владе Србије Ана Брнабић и неколико министара.
Данко Перић

Цена читања ЦЕЛОГ текста је 5 дин.
УПЛАТИ КРЕДИТ

КОМЕНТАРИ:

За сада нема коментара на овај текст. Будите први у слању свог коментара

Остали текстови из рубрике ДРУШТВО:

ПРЕТПЛАТА
|
Израда:
СК Програми


Претражи сајт:
НАСЛОВНА ЛИСТАЊЕ ПРЕТПЛАТА КОНТАКТ ћир / lat